Vaktelkött från japanska vaktlar

Våra frigående fåglar har tillgång till utevistelse året runt och äter mestadels spannmål och frukter från gården. Alla våra fåglar lever ett gott liv på Norrby Säteri i Sigtuna och när det är dags slaktas de i vårt eget gårdsslakteri. Det innebär att fåglarna slipper långa transporter under stress.

Fasaner och änder föds upp och lever fritt på gårdens marker och jagas på hösten.

Vaktelkött och övrig fågel till försäljning

Vi är noga med att följa naturens säsonger och har därför vissa produkter endast under vissa tider på året. Fågelkött som kan beställas under olika tider på säsongen är:

Vaktelkött maj-nov

Vaktelkött säljs hel och plockad

Fasankött nov-jan

Fasankött säljs som färs, hel och plockad, bröstfiléer, bröst med skinn och platta

Andkött okt-dec

Andkött säljs hel, plockad, filéer och bröst

Tuppkött sep-nov

Tuppkött, av raserna Jersey Giant, Maran m.m, säljs hel och plockad

Pärlhönekött sep-okt

Pärlhönekött säljs hel och plockad

Ankkött sep-nov

Ankkött av rasen Cayuga, säljs hel och plockad


Vissa av produkterna finns tillgängliga i fryst form även utanför säsongen. Hör med oss vad som finns i lager!


Japansk vaktel

Den japanska vakteln är marklevande och tillhör familjen fasanfåglar. Vaktlar föds upp för dess ägg och kött, som anses vara läckra delikatesser i västvärlden. Det finns inga direkta raser, däremot avelslinjer där man tagit fram tyngre individer, större ägg eller vissa färger. Det är främst de tyngre avelslinjerna där en vaktel väger upp till 200-300 gram som används till köttproduktion.