Vaktelkött från japanska vaktlar

Våra frigående fåglar har tillgång till utevistelse året runt och äter mestadels spannmål och frukter från gården. Alla våra fåglar lever ett gott liv på gården Hästhagen i Skånes Värsjö, Norra Skåne och när det är dags slaktas de i vårt eget gårdsslakteri. Det innebär att fåglarna slipper långa transporter under stress.

Fasaner och änder föds upp och lever fritt på gårdens marker och jagas på hösten.


Exceptionell Råvara

Vår vaktel är i hittills den enda vakteln i Sverige som har fått utmärkelsen Exceptionell Råvara av svenska kockeliten (2017).


Vaktelkött och övrig fågel till försäljning

Vi är noga med att följa naturens säsonger och har därför vissa produkter endast under vissa tider på året. Fågelkött som kan beställas under olika tider på säsongen är:

Vaktelkött året runt

Vaktel säljs helplockad

Fasankött nov-jan

Fasankött säljs som färs, helplockad, bröstfiléer, bröst med skinn och platta

Andkött okt-dec

Andkött säljs helplockad och filéer

Tupp aug-dec

Tupp av lantrasen Skånsk Blomme säljs helplockad

Pärlhöna aug-mars 

Pärlhöna säljs helplockad

Anka sep-dec

Ankor av raserna Magpie och Cayuga säljs torrplockade och vaxade 


Vissa av produkterna finns tillgängliga i fryst form även utanför säsongen. Hör med oss vad som finns i lager!


Japansk vaktel

Den japanska vakteln är marklevande och tillhör familjen fasanfåglar. Vaktlar föds upp för dess ägg och kött, som anses vara läckra delikatesser i västvärlden. Det finns inga direkta raser, däremot avelslinjer där man tagit fram tyngre individer, större ägg eller vissa färger. Det är främst de tyngre avelslinjerna där en vaktel väger upp till 200-300 gram som används till köttproduktion.