Vaktelkött – en exklusiv ingrediens


På denna sida delar vi med oss av ett gott recept där du använder köttet från våra japanska vaktlar som grundingrediens. Då vakteln är en liten fågel, används den ofta som förrätt och man beräknar ca ½ till 1 vaktel per person. Tillagas vaktel som huvudrätt bör man beräkna 1 till 2 vaktlar per person.

Vaktel med sojagravad äggula

Stekt vaktel på ben med sojagravad äggula, stekt shiitake svamp, misobuljong med ramslök, morotsramen, vårlök, hyvlad rädisa och sparris.

Ingredienser

2 st Vaktlar
5 dl Brynt kycklingfond Oscars
3 st Ägg
3 dl Soja japansk
2 st Vårlök
1 st Gul morot
1 st Citron 
1 st Grön chili
2 st Vittoppig rädisa
9 st Shiitake svamp
1 knippe Ramslök
Smör till stekning och montering
Vitlök
Timjan
Salt och svartpeppar

Utförande

Skär av vingben och lår, salta och stek i ca 2:30 min på vardera sida under lock med vitlök och timjan. Koka låren i lite av kycklingbuljongen. Lägg 3 st äggulor i soja. Skär vårlök, rädisa gul morot, grön sparris tunt. Koka upp brynt kycklingfond, smaksätt med misopasta, grön chili, citronskal, smör och ramslök. Skär ur brösten. 

Vid servering:
Slå den varma buljongen över vaktelbrösten, stekta svampen och grönsakerna.

// Johannes Stålhammar - Sabis Näringslivets Hus


Fler härliga och smakrika vaktelrecept 

Vaktelecept från Årets Möteskock 2017

Ladda ner och njut!