Vaktelägg från japanska vaktlar

Vaktelägg – en vitaminkick

Vaktelägg är en vitaminrik delikatess! Jämfört med hönsägg innehåller vaktelägg bland annat 6 gånger mer vitamin B1 och 15 gånger mer vitamin B2. Vakteläggen innehåller även mycket järn.

Vakteläggen lämpar sig väl till både matlagning och bakning. Beräkna att 4 -5 vaktelägg motsvarar ett normalstort hönsägg. Då vakteläggen är både små och hårda rekommenderas en vakteläggsax. Det tar bara några sekunder att öppna ett ägg utan att gulan skadas och inga skalrester följer med. 

Ägg från frigående fåglar

Våra fåglar är frigående utomhus året om. De lever ett värdigt och naturligt fågelliv i samspel med naturens växlingar. Hönsen, kalkonerna, ankorna och pärlhönsen går helt fritt på hela gården och vaktlarna i stora voljärer på gräs. Det är bara under de allra kallaste dagarna på vintern som de får stanna inne, annars njuter de av gräs, frisk luft och solljus.

Ägg i fantastiska färger

Fåglarna hos Rosa Skattlådan värper ägg i de mest fantastiska färger och storlekar! Allt ifrån vakteläggens små söta ägg i prickiga naturfärger till våra andra fåglars benvita, gröna, turkosa, rosa och kanelfärgade ägg. Våra ägg har en härligt krämig  konsistens och kraftfull smak! Passar utmärkt till frukost, bakning och matlagning!


Ägg till försäljning

Våra japanska vaktlar lägger 1-2 ägg per dygn, så oftast har vi gott om vaktelägg till försäljning. I mån av tillgång erbjuder vi även ägg från:

  • Pärlhöns
  • Höns
  • Kalkon
  • Anka